Fayans Nasıl Yapılır?.

Fayans Nasıl Yapılır

Fayans Nasıl Yapılır; Fayans; iç ve dış mekan fayansı olmak üzere iki farklı alanda kullanılmaktır. Dolayısıyla da seçilecek ve alınacak fayans türünün öncelikli olarak hangi alanda kullanılacağının belirlenmiş olması gerekir. Sırf dış görünümünün güzelliği baz alınarak iç mekanlar için üretilmiş bir fayansı dış mekanda kullanmaya kalkmak, halihazırda pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir. Her şeyden önce iç mekan fayansları ve dış mekan fayansları arasında dayanıklılık ve yüzey farkı vardır. Dış mekan fayansını bir yere kadar iç mekanda da kullanabilirsiniz fakat iç mekan fayansını dış mekanda kullanamazsınız çünkü iç mekan fayansları soğuk ve sıcak havanın, yağmur ve karın da etkisiyle dayanıklılık açısından hiçte kullanışlı olmayabilir. Dahası iç mekanlara göre hazırlanmış fayansların dışarı mekanlarda kullanılması, ıslaklık ve buzlanmanın da etkisiyle çok tehlikeli durumlar yaratabilir. Yine iç mekanlar için üretilmiş fayanslar da kendi aralarında ıslak ve kaygan zeminler için ve normal zeminler için olmak üzere ikiye ayrılır. Burada da yapacağınız seçim çok önemlidir. Doğru fayans seçiminden sonra ikinci önemli husus uygun yapıştırıcının kullanımıdır. Fayans yapıştırıcıları da iç mekan fayansları için ve dış mekan fayansları için olmak üzere iki çeşittir. Genelde dış mekan fayanslarını yapıştırmada flex yapıştırıcılar tercih edilir. Bu yapıştırıcı; beyaz çimento esaslı olduğu için çok iyi yapışma sağlar. Yapıştırıcı seçiminden sonra fayans döşeme işine geçilir ki bu iş daha çok; döşeyicinin el becerisi ve düzgün iş yapma isteğine bağlıdır. Fayansların döşemesi bittikten sonra temizlik yapılarak derz verme işine geçilir. Dikkat! Fayansınızı donma derecesi 4 derece altında ve yağmur altında yapmamalısınız, aksi takdirde 1 sene içinde tüm fayanslarınız oynamaya başlar.

Fayans Nasıl Yapıştırılır

Fayansı düz ve dişsiz yapıştırmak ve varsa su meilini vermek çok önemlidir. Bu işi, işinin ehli bir usta yapacaksa dahi kendisine hatırlatmanızda fayda var ama fayansınızı siz yapıştıracaksanız bu konuyu atlamadan işinize başlayın deriz. Videomuzda en doğru ve muntazam şekilde fayans nasıl döşenir, nasıl yapıştırılır? İzleyebilirsiniz. Bu işi ilk defa yapan birisi olarak, konuştuğum, danıştığım pek çok fayans ustasının vermiş olduğu püf noktaları ve bilgilerin ışığında sizler için fayans yapıştırma videosu çektim. Bu videoyu izledikten sonra sizler de rahatlıkla iç ve dış mekan fayanslarınızı sıfırdan döşeyebilir, ya da sadece ihtiyaç olan kısımlarını tekrardan yapıştırabilirsiniz.

Fayans Kaplama

Fayans Derzi Nasıl Yapılır

Fayans derzinin düzgün olması fayansınızı düzgün yerleştirmenizden geçer. Ben kendi fayansımı kendim döşedim ve ilk defa fayans yapıştırmama rağmen çok düzgün oldu. İşin sırrı yeni çıkan derz artısında. Bu artılar diş oluşmasını %100 engelliyor ve size fazla bir şey kalmıyor. Fayanslarınızın temizliğini yaptıktan sonra fayaslarınızın derzini vermek için videomuzu izleyin.

Fayans Nasıl Yapılır

Fayans kaplama; uygun zemine göre seçilen fayansın, yine uygun yapıştırıcı ile yerine yapıştırılması yani zeminin tamamının ya da bir kısmının fayansla kaplanması, döşenmesi işidir. Bu işlemi videomuzda izleyerek genel bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Fayans Kaplama
Fayans Kaplamaya Örnek

Fayans Nasıl Yapılır

Fayanslar kuşkusuz; evlerimizde daha düzgün, daha temiz aynı zamanda da şık zeminler yaratmak amacıyla kullandığımız vazgeçilmez inşaat malzemelerindendir. Gerek iç gerekse dış mekanda kullanabileceğimiz binlerce renk ve modelde seçenekleri mevcuttur. Her sene değişen fayans tasarımlarını takip ederek, evinizi sürekli yenilemek imkanı olmasa da, yapacağınız daha klasik seçimlerle fayanslarınızın güncelliğini korumanız mümkün olabilir. Pek tabi, öncelikli olan fayans döşetmeye karar verdiğinizde iç – dış mekan ayrımını ve her iki mekan için de kullanılabilecek fayansların farklı farklı özelliklere sahip olduğunu unutmamanız gerekiyor. Nitekim ıslak ve kuru zemin fayanslarının yanlış yerlerde kullanılmasının yaratacağı sıkıntılarla, sonradan telafisi olmayan zararlarla karşılaşabilirsiniz. Zevkinize uygun, çok şık bir fayans seçtiniz ama döşeme işini biraz ucuza kapatayım düşüncesindeyseniz, fayans işini biraz erteleyin deriz çünkü fayans seçimi kadar, fayans döşemede kullanılacak olan yapıştırıcının ve diğer malzemelerin kalitesi de bir o kadar önem taşımaktadır. Zira eskiden kalma, tarihi geçmiş bir yapıştırıcı ya da piyasada muadillerine oranla hayli ucuz bir yapıştırıcı o an için işinizi görse dahi sonrasında kendisiyle sağlıklı bir yapıştırma olmadığını adeta size kanıtlayacaktır. Fayans fiyatları ve fayans modelleri firmadan firmaya değişkenlik göstereceği gibi aynı firmanın kendi içinde kalitesine göre de fayansları değişkenlik gösterebilir. Hatta bir sene bulduğunuz fayans modelini bir sonraki sene bulma şansınız olmayabilir. Dolayısıyla fayansınızı yapacağınız yeri m2 cinsinden ölçerek ihtiyacınızdan %10 veya %20 daha fazla fayans almanız akıllıca bir tutum olacaktır. Fazladan almış olduğunuz fayansları, uygulama sırasında kesilen veya kırılan fayanslarınızın yerine kullanabilirsiniz ya da ilerleyen yıllarda kırılan bir fayansınız olduğunda halihazırda depoda beklettiğiniz bu fayansların elinizin altında olması sizin için büyük avantaj olacaktır.

Fayans Nasıl Yapılır
Fayans Modelleri

Fayans Yapıştırıcı

Fayans yapıştırıcılar; iç mekan yapıştırıcısı ve dış mekan yapıştırıcısı olmak üzere çeşitlilik gösterebilir. Eğer iç mekanda ufak bir koridoru fayans kaplamak istiyorsanız ya da kırılmış, yerinden çıkmış üç beş fayansı yeniden yapıştıracaksanız uygun fiyatlı bir fayans yapıştırıcısı işinizi görebilir. Bu sizi gereksiz bir para harcamaktan kurtarır ama dış zeminde bir fayans kaplama işiniz varsa o zaman kaliteli bir flex fayans yapıştırıcısı tercih etmelisiniz.

Fayans Boyama

Günümüzde fayansları boyama işlemi çok sık görülmektedir. Bu işlem daha çok, aynı fayansı uzun süre kullanmış olmanın getirdiği sıradanlığı bir nebze de olsa değiştirmek maksadıyla yapılmaktadır ya da yüzeyi eskimiş fayansı yenisiyle değiştirme imkanının hem maddi hem de zaman açısından zor olduğu durumlarda bir alternatif olarak görülebilir. Ne var ki bu kalıcı ve uygun bir çözüm değildir. Zaman içinde dökülen boya, fayansta estetik açıdan hiçte hoş olmayan bir görüntü oluşturmaktadır. Bu yüzden fayanslarınızı boyama fikrini çok uygulanabilir bulmuyoruz. Fayanslar renk ve motifleri uygulandıktan sonra üzeri seramik kaplanarak yüksek dereceli fırınlarda pişirilerek oluşur, dolayısıyla sıradan bir boyama işleminden, yeni ve düzgün yapıştırılmış bir fayanstan alacağınız verimi, memnuniyeti bekleyemezsiniz.

fayans nasıl yapılır, fayans nasıl yapıştırılır, fayans derzi nasıl yapılır, fayans kaplama nasıl yapılır, fayans nasıl yapılır video, fayans nasıl yapıştırılır video, fayans nasıl yapılır fabrikada, fayans nasıl yapılır uzman tv, fayans nasıl yapılır video izle, fayans nasıl yapılır videosu, fayans boyama

Sevdiğiniz Kişiler ile Paylaşın

Önerilen Konular

Konu ile ilgili düşünceleriniz

BB birbox Lütfen bilgilerinizi girin