Bu yılın ilerleyen günlerinde Samsung nihayet Apple’ın Siri’siyle asla yarışamayan S Voice asistanına desteğini bitirecek. Samsung’un destek sayfasındaki bir notta, ilk olarak Samsung Mobile tarafından bildirildiği gibi S Voice’un 1 Haziran’dan itibaren kullanılamayacağı öngörülüyor. Samsung’un bir ses asistanına dair ilk girişimi olan S Voice, 2012 yılında Galaxy S III’te tanıtıldı ancak çok yavaştı ve Google asistan ve Siri gibi sesli komutları çok iyi anlayamıyordu.
Samsung, Galaxy S8 ile başlayan telefonlarda S Voice’u Bixby ile değiştirdi. Samsung’un giyilebilir cihazlarının bazılarında hala S Voice var. Samsung’a göre Galaxy Watch ve Galaxy Active’in Bixby yükseltmeleri mevcut ve benzer bir yükseltme 1 Haziran’dan sonra Gear S3 ve Gear Sport’a sağlanacak.
Kısaca; bir yatırım daha şimdilik çöp olmuş gözüküyor ama Samsung’un bu açığını kapatmak için başka alanlarda yarışta ben de varım diyecek projelere imza atması bekleniyor.